Përse meshkujt preferojnë femrat pa grim (make-up)

3 May, 2014 | 2:16 pm

Përpara se të shpenzoni minimalisht 20 minuta për të mbuluar veten tuaj në makeup, merrni në konsideratë këtë: Një studim i ri thotë se meshkujt preferojnë femrat që përdorin pak tualet.

Në studimin e publikuar në Quarterly Journal of Experimental Psychology, si meshkujve ashtu dhe femrave iu shfaqën imazhe femrash të cilat kishin përdorur tualet me sasi të ndryshme dhe atyre iu pyet se kë preferonin më shumë. Të dyja gjinitë, gati në mënyrë unanime thane se preferonin femrat me 30-40 përqind tualet më pak nga ato që panë.

Sipas humultuesve të Bangor University, tualeti i thjeshtë bën që femrat të duken më tërheqëse tek të tjerët.

Deri më tani ky ishte i vetmi efekt i studiuar i tualetit. Ajo që studiuesit nuk kishin kuptuar deri më tani qëndronte tek sasia e tualetit të përdorur.
Ndalohen të gjitha shkrimet dhe komentet që përmbajnë gjuhë diskriminuese,denigruese, të urrejtjes apo të nxitjes së veprimeve penale