E Mërkurë, 7 Tetor 2015

Nën kërcënimin e kallashit ia merr 2,300 euro

4 Tetor, 2015, 0 Komente

Në Pejë, një mashkull shqiptar, punëtor në një lokal, ka raportuar në Policinë e Kosovës se një mashkull i panjohur duke kanosur me AK-47 i ka grabitur 2,300 euro. Viktima ka deklaruar se i dyshuari më pas ka ikur në drejtim të panjohur. Njësitet policore janë duke hetuar rastin./gazetablic/

Kryetari i ri i AAK-së në Pejë: Pozita e ka të sigurt vetëm ulësen e opozitës

4 Tetor, 2015, 0 Komente

Muhamet Mala, i cili deri më tani mbante postin e të parit të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Dega në Pejë, është liruar nga përgjegjësitë që kishte duke ia lëshuar vendin Naim Sahitit. Këtij të fundit ia siguruan postin 42 votat e anëtarëve të AAK-së, gjatë mbledhjes së Këshillit Drejtues të Degës në Pejë. Sahiti […]

Kryetari i Pejës mbyll shkollën në një fshat, reagojnë banorët

3 Tetor, 2015, 0 Komente

Komuna e Pejës ka marrë vendim për mbylljen e shkollës fillore të fshatit Nepole me arsyetimin se nuk plotësohen kushtet për mësim, por banorët e këtij fshati e kundërshtojnë vendimin. Kryetari i Komunës së Pejës, Gazmend Muhaxheri, vendosi që 23 nxënësit e fshatit Nepole të shkollohen në Gllogjan. “Arsyeja e parë është se nuk i […]Artikulli i Ditës

“Mos prano”nga Dani!

4 Tetor, 2015

Jo vetëm artistët e rinjë janë aktiv në sferën muzikore. As të moshuarit nuk po i’a lënë keq. Këngëtari nga Peja, Ramadan Krasniqi këto ditë ka lansuar këngën më të re të titulluar “Mos Prano”. Një baladë me mjeshtri nga Dani duket se u mirëprit nga publiku shqiptar sidomos ata të cilët parapëlqejnë këtë zhanër […]

Lexo më shumë

Artikuj nga e kaluara

Sporti

Artikuj tjerë nga sporti

Nga Studentët

Varfëria në Kosovë

Varfëria është problem i paraqitur kudo në botë, prandaj edhe është temë e rëndësishme për tu hulumtuar dhe diskutuar. Eshtë mjaft vështirë t’i qasemi thellësisë së varfërisë dhe të njihen metodat që vendet në epokat e kaluara kanë përdorur për eliminimin ose shmangjen e saj. Edhe vendet e zhvilluara ballafaqohen me varfërinë, mirëpo posedojnë metoda te cilat ndihmojnë në […]


Artikuj tjerë nga studentët

Shkrimet prej qytetareve
Kushtetuta e Republikës së Kosovës me mangësitë substanciale qe ka, dhe riparimi i saj për një qëndrueshmëri stabile

Gent Gjini "Magjister i Shkencave Kushtetuese Politike"

4 Gusht, 2015

Kushtetuta e Republikës së Kosovës, e cila bazën derivative e ka nga Pakoja e Ahitsarit, është pikërisht ajo kushtetutë, që Kosovën e bëri me republikë dhe me elemente te shtetësisë, dhe me bazë funksionale të organizmit të brendshëm me instucione të pavarura të saj, dhe me krijimin e qytetarit të saj identifikues. Kjo kushtetute më […]

Lexo me shume
Konfliktet e interesit, dhe punësimet familjare te stilit KIM YONG dukuri e vetme punësimi, në Republikën e Kosovës dhe faktori kyç për mërgaten e të rinjve

Gent Gjini "Magjister i Shkencave Kushtetuese Politike "

4 Gusht, 2015

Sot në Republikën e Kosovës të vetëmit sektor ku gjen punë dhe merr një page të mirë, është sektori publik respketivisht administrata publike, qoftë qeveritar apo ai i sistemeve te drejtëisë si në gjyqësi, apo në prokurori. Dhe pothuajse në këto vende të punës mund të hasim shume dukurit të konflikteve të interesit, dhe pranimeve […]

Lexo me shume
Toka e Kosovës është ASET i Kosovës

Seremb Gjergji

26 Janar, 2015

Trepça dhe të gjitha minierat tjera janë tokë e Kosovës, janë ASET i Kosovës. Këtë realitet nuk mund ta ndryshoi askush – ashtu sikur askush nuk mund ta ndryshoi integritetin territorial të Kosovës. Deklarimet serbe janë të kota – ashtu edhe duhet të trajtohen. Qeveria e Kosovës ka nevojë dhe duhet të gjejë modelin i […]

Lexo me shume